2. Συνδεδεμένος πάντα με τη μόδα
Όλη η καριέρα του ήταν άρρηκτα συνδεδεμένη με την μόδα. Κάθε άλμπουμ του είχε και μια διαφορετική προσέγγιση και ματιά γύρω από αυτή. Από το Νέο-Ρομαντισμό του “Purple Rain” στις “peach n black” αποχρώσεις των κουστουμιών του “Sign O’ The Times”, και από εκεί στα high-cut εσώρουχα και μέχρι το γόνατο καλτσόν του “Dirty Mind’. Ο χώρος της μόδας εκτίμησε και αναγνώρισε αυτή την πολύχρονη αφοσίωση ενός καλλιτέχνη που έχει πουλήσει 100 εκατομμύρια αντίτυπα δίσκων μέχρι σήμερα. Σε ένα post της στο Instagram, λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση του θανάτου του, η Donatella Vercace τον αποχαιρέτησε γράφοντας “εξαιρετικός και επίκαιρος πάντα”.
3. Η επίδραση του “Dirty Mind”
Το “Dirty Mind” υπήρξε η στιγμή που η λευκή Αμερική ξεκίνησε να παρατηρεί το μουσικό “εξωτικό” Prince, καθώς με αυτό το μουσικό του βήμα διέβη τον ρουβίκωνα από τον κόσμο της r’n’b στην σφαίρα της pop. Οι αντικομφορμιστικές γραμμές που εμφανίστηκαν στο τρίτο του άλμπουμ θα διαπερνούσαν και ολόκληρη την καριέρα του: ρούχα που υπογράμμιζαν το androgynous look, στίχοι που ξεπερνούσαν τα όρια, ένα μουσικό όραμα του New Wave και της απενοχοποιημένης χαράς. Τραγούδια όπως το “When You Were Mine”, για το οποίο άντλησε την έμπνευσή του από τον John Lennon και αγαπήθηκε όσο τίποτα άλλο από τον Frank Ocean, έμελλε να γίνει ένα από τα πιο επιδραστικά μιας καριέρας που θα ξεδιπλωνόταν σε τέσσερις δεκαετίες.
4. Η λατρεία του για τον κινηματογράφο
O Prince από την πρώτη στιγμή έδειξε τη λατρεία του για τον κινηματογράφο. Από το ημι-αυτοβιογραφικό “Purple Rain” του 1984 που του έφερε ένα Όσκαρ και κατάφερε να συγκεντρώσει 80 εκατομμύρια δολάρια στο box office έχοντας ως μπάτζετ μόλις τα 8 εκατομμύρια δολάρια, αναμφίβολα μεταμόρφωσε τον Prince σε superstar. Ενώ η ταινία σκηνοθετήθηκε από τον Albert Magnoli, ο καλλιτέχνης επιχείρησε αργότερα να ασχοληθεί με την σκηνοθεσία με επιτυχία. Το “Under The Cherry Moon” που ακολούθησε το 1986 στο οποίο πρωταγωνίστησε εκείνος μαζί με την νεαρή τότε Kristin Scott Thomas και το “Graffiti Bridge”, που θεωρήθηκε κάτι σαν sequel του “Purple Rain”. Δούλεψε ακόμη για το soundtrack του “Batman” το 1989. Πειραματίστηκε με τις ταινίες και πριν το “Purple Rain”, κάτι που έγινε γνωστό πρόσφατα. Μάλιστα ένα project του 1982 με τίτλο “The Second Coming”, που θεωρήθηκε μουσικό film, ποτέ δεν ολοκληρώθηκε - αποσπάσματα από το rough cut κυκλοφόρησαν το 2014.
5. Το “Kiss”
Η νούμερο 1 επιτυχία στην Αμερική, το single “Kiss” του 1986 παραμένει ένα από τα πιο πολυπαιγμένα τραγούδια του Prince. Έχει ξεχωρίσει και για ακόμη ένα λόγο, το γεγονός ότι διασκευάστηκε από τον Tom Jones δύο χρόνια αργότερα. Το video clip -σκηνοθετημένο από την Rebecca Blake- μάλιστα του single του Prince καθόρισε μια νέα εποχή για εκείνον, καθώς μετατοπίστηκε το image του σε ένα πιο slicker στυλ, φορώντας εκκεντρικά κουστούμια και crop tops. Ένα τουλάχιστον δυνατό look.

Ο Prince στο "Nude Tour" το 1990
© JIMIEYE
6. To O2 είναι η αρένα του
Το 2007 ο ίδιος είχε δημόσια δηλώσει: “Από αυτή τη στιγμή το O2 είναι το σπίτι του Prince”. Και όχι άδικα. Εύλογα μπορεί να θεωρηθεί ότι είχε “δικαιώματα” στον εν λόγω συναυλιακό χώρο του Λονδίνου, έχοντας καταφέρει να πραγματοποιήσει 21 συνεχόμενες συναυλίες. Με sold-out εμφανίσεις κάθε βράδυ, εύκολα μπορεί να του αποδοθεί σήμερα το ρεκόρ των περισσότερων συνεχόμενων συναυλιών στον ίδιο χώρο.
7. Το “Paisley Park” ήταν το σπίτι του
Χτισμένο το 1987 στη Μινεάπολη, το “Paisley Park” ήταν το σπίτι του Prince (εκεί όπου βρέθηκε νεκρός το πρωί της Πέμπτης 21 Απριλίου), και επίσης οι κεντρικές εγκαταστάσεις της αυτοκρατορίας του εμβληματικού καλλιτέχνη. Το “Paisley Park” περιλάμβανε τα πάντα, από στούντιο ηχογράφησης μέχρι αίθουσες διαλογισμού, αλλά και δυο συναυλιακούς χώρους όπου έπαιζε συχνά για τους ντόπιους.
(πηγή: redbull.com)